miércoles, 10 de mayo de 2023

María Mazzarello... 10 tips

 1-María D. Mazzarello va néixer el 9 de maig de 1837 a Mornese (nord d’Itàlia). 

2-Era alegre, senzilla, amable, forta, entusiasta i molt treballadora. 

3-A més d’ajudar a la seva mare a fer les tasques de casa i a cuidar dels seus germans (era la major de 9), treballava amb el seu pare a la vinya i tenia temps per ajudar a altres famílies del poble, ser catequista de la seva parròquia i fer grups festius amb les nenes i joves del seu poble. Es va obrir a la fe acompanyada pels seus pares i pel seu savi director espiritual don Domingo Pestarino.

4-Amb 15 anys es va inscriure en l’associació de les Filles de Mª Inmaculada i es va obrir a l’apostolat de les xiquetes del poble. Als 23 anys contrau la malaltia del tifus, i això te en ella una forta ressonància espiritual: l’experiència de la fragilitat física, la porta a un abandó més profund en Déu i per un altre costat la impulsa a obrir un taller de costura per ensenyar a les noies el treball, l’oració i l’amor a Déu

5-María, encara convalescent de la malaltia, va tenir la visió d’un col·legi amb nombroses nenes i joves i va sentir una veu que li deia: “A tu te les confio”. Va ser María que li encomanava la missió.

6-María Mazzarello va estendre la seva missió entre les noies més necessitades de la zona de Monferrato. Juntament amb altres amigues, els hi van ensenyar a llegir, a escriure, a cosir, al mateix temps que els proporcionaven agradables i alegres esbarjos, i els explicaven la bona notícia de l’Evangeli.

7-Contemporània a Don Bosco, el seu ideal era donar possibilitats a les noies perquè poguessin ser protagonistes del seu creixement, en un temps en el qual la societat no facilitava a les joves l’accés a l’educació.

8-El 5 d’agost de 1872, Don Bosco la va escollir per iniciar l’Institut de les Filles de Mª Auxiliadora. Com Superiora es va mostrar hàbil formadora i mestra de vida espiritual. Tenia el carisma de l’alegria serena, irradiant goig i implicant a altres joves en l’obstinació de dedicar-se a l’educació de la dona.

9-L’institut naixia per donar resposta a les necessitats de les noies en plena Revolució Industrial.

10-Va morir a Nizza Monferrato el 14 de maig de 1881.




No hay comentarios:

Publicar un comentario